top of page

O Sladkem raju

Pozdravljeni na naši spletni strani, verjetno vas zanima, kdo stoji za našimi sladkimi dobrotami. To smo glavna slaščičarka Simona in dve hčerki; Iva je kreatorka, Amina pa iz ozadja poskrbi, da vse teče kot po maslu.

In seveda Jožica, pridna slaščičarska pomočnica.

Simona

Moja strast do ustvarjanja v kuhinji se je pokazala že, ko sem se pri osmih letih sama lotila peke buhtljev; po občutki, kot sem vedno opazovala mamo. Končnega izdelka se več ne spomnim, spomnim se le, da jih nisem vzhajala, zato niso bili rahli in puhasti. A kaj zato! Bili so moji.

Nekako tako, se je začela moja velika ljubezen. V peki in kuhi resnično uživam, največje zadovoljstvo pa je zame razvajati družino in goste s hrano in sladicami. Vedno poizkušam nekaj novega in drugačnega ter ob tem enostavno uživam. Najbolj pa me osrečuje, ko vidim, da v mojem kulinaričnem ustvarjanju uživajo tudi drugi.

Bilo je leta 2015, ko sem zakuhala zgodbo Sladkega raja. Dozorela je namreč odločitev, da grem na pot, kjer bom prodajala nekaj, kar znam in kar delam dobro - ustvarjanje v kuhinji. V teh letih sem se naučila, da se je potrebno poslušati, verjeti svojemu občutku in delati stvari, ki so drugačne, domače, unikatne.

S ponosom opazujem, da sem ljubezen do kulinarike in sladic prenesla tudi na svoji hčerki.

Sladki raj smo tako družina, ki ima rada dobro hrano in rada dobro jé. Držimo se principa: “Kar ni dobro za nas, ni dobro za stranke.”

Iva

Kuhinja je bila zame vedno čaroben prostor; sploh, ko so se pripravljale sladice. Ta vonj … sladek, omamen … ko v pečici počasi nekaj nastaja … me je prevzel in nikoli popustil. Dekoracija tort pa je umetnost, v katero sem se naravnost zaljubila.

Drugače rada postopam po dolgih prekmurskih ravnicah, obožujem Prekmurje, vinograde, pšenična polja, naše ljudi in dobro hrano. Narava pa je tista, ki me inspirira in iz nje vedno znova črpam nov navdih. Zelo rada imam živali, najraje mačke, ki so najbolj elegantne živali, kar jih poznam. Lahko bi rekli, da sem kar mala Cat lady.
Pri srcu sta mi tako pomlad in jesen, a poletje je moj naj letni čas. Le oddih na morju je zame “the dopust” in si ga ne predstavljam brez plavutk in vodnih očal. Čarobno!

Kulinarika je moja največja strast, pa naj bo sladko ali slano - samo, da je slastno.

Amina

Sama zase bi rekla, da se držim bolj ozadja ekipe Sladkega raja. Rada pečem, ampak to so domače dobrote kot so krapci, ocvirkove pogače, gibanice, skratka jedi, ki seprenašajo iz roda v rod. Vem, da slaščičarske vode niso zame, vsekakor pa vem, da je moj prostor nekje v zdravstvu. Sem zelo organizirana, zato velikokrat prevzamem pisarniško delo in ostale organizacijske stvari.

bottom of page